Ayat Cinta

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Az-Zumar:53)

Sunday, July 29, 2012

Jangan Kerana Kaki, Kita ke Neraka.

Salam Ramadhan..

harapnya semua sehat-sehat ye. dah lama tak update blog ni. Sekarang ni, baru balik bercuti kat rumah. banyak perkara nak di selesaikan. 

Em, JANGAN KERANA KAKI, KITA KE NERAKA. tak de apa pun sangat dengan tajuk ni. cuma sekadar pesana untuk diri sendiri dan sahabat semua.

Mak selalu pesan, jangan kerana kaki, kita ke neraka. apakah maksud yang tersurat dan tersiratnya? hehe
sebenarnya, pesanan ni, sesuai waktu kita tengah ambik wudhu'. kadang-kadang mungkin yang buat ala kadar je waktu basuh kaki. Basuh la kaki secara sempurna. sebab kadang-kadang kita tak perasan kat mana masih belum terkena air. jadi, sebaik-baiknya gunalah jari / tangan anda untuk menggosok kaki waktu ambik wudhu part kaki ni. okeyh?


4 comments :

  1. yewp betoi tu.Kadang2 fizah tengok orang lain basuh kaki just lalukan air jew pada kaki.

    ReplyDelete
  2. Salam, blogwalking.Follow u. Follow me back ya :-)

    Jemput join GA di blog saya.
    http://mama-iloveu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sambil2 brwuduk tu kita boleh berniat supaya dibawa ke masjid2, bukan tempat maksiat dan supaya dipermudahkan melintasi titian siratul mustaqqim :')

    ReplyDelete