Ayat Cinta

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Az-Zumar:53)

Monday, July 23, 2012

Perangai Buruk Apabila Membeli. Cube cek ni...

Salam Ramadhan. Cube cek gambar-gambar kat bawah ni,, korang pernah buat tak waktu membeli-belah? hehe.. 








Pernah tak buat semua ni? haaa.... jangan tipu..hehe.. Waktu membeli, buat la perangai sopan sikit. kita kan, rakyat Malaysia yang berbudi bahasa. Kalau tipu waktu membeli kan, boleh jadi haram tau, apa yang kita beli tu. Kalau makan / pakai barangan haram,, susah nak makbul doa nanti.. semoga sentiasa beringat.okeyh?

8 comments :

  1. Wuuuuu.. tak pernah... tak pernah...

    ReplyDelete
  2. takpernah2.....tapi poking into fruit tu penah la....mak cakap kalau nak pilih buah kena tekan2 dulu...nanti terambik buah yang da lembik...huhu

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah... tak penah buat yang diatas tu,... kecuali tang buah tu... tu pon bukan picit kuat pon...hehhe... kalo buah lain byk yg ketuk sikit... nk tau segar ke tak kan...

    ReplyDelete
  4. huhuhu... memang tak elok... perangai macam ni kena buang...jgn jadikan amalan...

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu....hope tak lakukan mcm ni..hiihii

    ReplyDelete
  6. ade jugak yang buat macam ni? =.= paling taley blah trying undrware =.=

    ReplyDelete
  7. huu xpernah....xmau guna/mkn brg haram...

    ReplyDelete