Ayat Cinta

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Az-Zumar:53)

Wednesday, July 18, 2012

Sepuluh Gadis sanggup Jual Tubuh Angkara Gajet


Baru-baru ini terdapat ura-ura menyatakan bahawa pelajar sekolah di benarkan membawa telefon bimbit ke sekolah. Hari ni dah keluar cerita pasal ni. Jadi, wajarkah idea atau cadangan yang ingin menjadikan barangan tambahan yang perlu di bawa ke sekolah? 'barangan tambahan'? tambahan laa tu selepas mana-mana barang yang wajib. lepas ni, kalau di benarkan bawak telefon bimbit, mungkin ada berapa kerat jer yang tak bawak. makin ramai yang hilang telefon bimbit kerana di curi oleh pelajar sekolah.silap-silap cikgu punya handphone pun hilang. tak mustahl lah... ye dak? baca saja berita kat atas ni. dah nampak kan, apa yang akan berlaku jika pelajar ni di benarkan bawa handphone. pelajar sekolah tu, masih muda... kadang-kadang banyak perkara yang di buat tanpa berfikir. hanya nak ikut nafsu jer. pelajar kat universiti ni pun, yang dah besar panjang ni pun,, masih ada segelintir yang belum lagi dapat membuka minda, berfikir panjang tentang baik buruk untuk hidup mereka... fikir-fikir kan lah kepada sapa-sapa yang sokong ni... okeyh?

9 comments :

  1. Xboleh!!!! sebab enchek kamen pun tak boleh bawak dulu... har! har! har! mengarut laaa. xpayah laa. henpon tu umpama pembuka jalan kepada lebih banyak masalah, benda buruk, dan dosa. banyak sangat benda boleh jadi. Enchek kamen kata.. "Xpayah lahh..."

    ReplyDelete
  2. Astaghfirullah, padahal gadget bisa update terus, kalau keperawanan tidak bisa update

    ReplyDelete
  3. macam2 sekarang ni....ada +ve ngan -ve dia....kalau tak bg bawak, nnt kalau ada orang culik, susah nak inform....kalau bagi bwk, ni plak jadinya....so cik siti no comment pasal hal ni...heheh....http://eimah2328.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. banyak keburukan daripada kebaikan bawak enpon ke sekolah ni sebenarnya

    ReplyDelete
  5. macam2 sekarangni..

    terima kasih singgah blog kita.. done follow u

    ReplyDelete
  6. BW cni.dr blog lyssa..nice blog.follow u dear. :)

    ReplyDelete
  7. macam2 masalah sekarang ni..ada baik dan buruknya bawak hp ni ksklh..pucuk pngkl bergntung pda diri sndri kn?

    ReplyDelete
  8. student skrg ni xmcm student dlu2...klau dlu student skema2 je,muka innocent.. skrg ni teknologi dah canggih so student pun canggih2 jugak la.. klau xde gajet kena bg ade jugak..hmm..

    ReplyDelete