Ayat Cinta

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Az-Zumar:53)

Friday, September 12, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari ke-12 | 5 Wishlist Anda?

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ni nak cerita pasal wishlist saya. Wishlist tu apa yang kita inginkan. Apa yang kita nak buat dan apa yang kita benar-benar harapkan. Saya tak tau nak cerita mana satu. Tapi, kita slow2 la cerita. Semoga benda ni pun ada manfaat untuk korang. huhu. Kalau harta benda, kemewahan tu semua orang pun saya rasa nak dan tak payah di cerita. Memang akan ada punya lah dalam kepala otak korang nak kan rumah, kereta, suami, isteri yang baik-baik. Kan? Aku tak tau korang perasan atau tak dalam hidup korang ni, ada satu perkara yang memang korang nak dan harapkan sangat. Terutamanya bagi yang muslim. Jadi, wishlist saya yang  pertama adalah;

1. Keredhaan Allah swt. Yang ni yang paling penting. Dan memang sangat penting. Ni lah harapan utama saya. Tanpa redha macam mana untuk kita harapkan syurga ataupun kebahagian di kehidupan akhirat nanti kan? Hurmmm..

2.Saya nak pergi menghadap Allah swt sebelum Ibu bapa saya dan saya nak pergi menghadap Allah sama-sama dengan suami nanti.

3. Nak menikah tahun 2015. Tak tau laa jadi ke tak. Persiapan dan sebagainya pun tak de lagi. Tapi, Inilah keinginan dan sesuatu yang harus saya dapatkan.

4. Ingin ke Tanah Suci.

5. Nak cari Ilmu sebanyak mungkin sehingga ke akhir hayat. Tak kira lah di sekolah ke, di mana-mana pun..

Thats All untuk kali ni.. ! heheh.. Bai bai

1 comment :

  1. Salam singgah dan done follow sini..:)
    jom singgah dan follow blog saya http://bungakayangan.blogspot.com/

    ReplyDelete