Ayat Cinta

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Az-Zumar:53)

Saturday, May 13, 2017

Jika Anda Seorang 'Sales Person'.

Awak. Kalau awak sales person. Tak kira apa pun awak jual. Awak kena study betul betul apa yang awak nak jual pada orang. Harganya bagaimana, kualiti, function dan etc. lah.. Sebagai customer saya rasa tak puas bila saya tanya,semuanya anda tak ade jawapan.

Keduanya. Kalau anda kerja di kedai branded. Jangan pandang orang pakai selipar jepun, seluar tracks, baju lusuh tu macam tak de duit. Duit dia. Its none of your business. Yang penting, macam mana awak attend customer.

Tak marah. But please. Responsible with your carrier ok. Ni hanya pandangan sebagai customer.

1 comment :